Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2 osoby
do 30 minut
składniki:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • garść szpinaku – może być mrożony
  • 150 g ulubionej kaszy np. jęczmiennej
  • kawałek małego pora – biała część
  • łyżka masła
  • 1 duży ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
wykonanie:

Kurczaka kroję w kostkę i wrzucam na rozgrzane masło. Dodaję pokrojony w kostkę por i szpinak. Dodaję sól i pieprz oraz posiekany lub zmiażdżony czosnek. Podsmażam około 10 minut (w razie potrzeby podlewam odrobiną wody). Kaszę gotuję według przepisu na opakowaniu z odrobiną soli lub w proporcji kaszy do wody 1:2. Do dania można wykorzystać kaszę ugotowaną już wcześniej np. do poprzedniego obiadu. Ugotowaną kaszę (odcedzoną) dodaję do kurczaka i szpinaku. W razie potrzeby dodaję jeszcze odrobinę masła.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież