Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
składniki:
  • 300 g krewetek
  • kilka liści sałaty lub mix sałat
  • pęczek szczypiorku
  • sok z cytryny
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 pomidorów
  • łyżka octu
  • 1 zielony ogórek
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 50 g słonecznika
  • zioła, sól, pieprz
wykonanie:

Sałatę myję i układam na talerzu. Posypuję delikatnie solą i pieprzem. Na sałacie umieszczam pokrojone pomidory, ogórki, cebulę. W międzyczasie przygotowuję sos, mieszając ocet, przyprawy oraz olej rzepakowy. Odstawiam na kilka minut. W tym czasie na suchej patelni prażę ziarna słonecznika. Przesypuję do suchego naczynia. Na tej samej patelni rozgrzewam masło, wrzucam obrane krewetki i czosnek, doprawiam solą i pieprzem. Smażę kilka minut - w zależności od wielkości krewetek. Jeszcze gorące wykładam na sałatkę. Całość polewam sosem i posypuję ziarnami słonecznika oraz posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież