Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • 1 sałata rzymska lub 1/2 lodowa
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 100 g fasolki szparagowej – najlepiej zielonej
  • 160 g tuńczyka w oliwie
  • 300 g czerwonej papryki
  • czarne oliwki (ilość według upodobania)
składniki na sos:
  • 3 łyżki oliwy (może być ta z odciśniętego tuńczyka)
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 startego ząbka czosnku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
wykonanie:

Sałatę po umyciu i osuszeniu rwę na kawałki i układam na półmisku. Na wierzchu układam kawałki ugotowanej fasolki szparagową, tuńczyka (odcedzonego z oliwy) i pokrojoną na kawałki paprykę. Na to układam ugotowane na twardo jajka (obrane i pokrojone na połówki). Wierzch posypuję oliwkami. Można też posypać pokrojoną czerwoną cebulą. Wszystkie składniki na sos mieszam energicznie rózgą. Tuż przed podaniem polewam po sałatce.

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież