Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g masła
  • 1 szklanka mleka
  • 150 g szpinaku mrożonego
  • 100 g sera feta
  • 1 żółta papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
wykonanie:

rozmrożony szpinak odciskam z nadmiaru płynu, po czym duszę na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i zmiażdżonego ząbku czosnku. W jednej misce łączę składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól), a w drugiej mokre (jajka, roztopione chłodne masło). Łączę jedne składniki z drugimi. Na koniec dodaję szpinak (można go wcześniej zmiksować), rozdrobniony ser feta i pokrojoną w kostkę żółtą paprykę. Delikatnie mieszam. Ciastem napełniam foremki do muffinek. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Podaję na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież