Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2 osoby
do 30 minut
składniki:
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki masła
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • świeże zioła
wykonanie:

Jeśli chcę jeść jajko po wiedeńsku, muszę wbić je do szklanki lub słoiczka (dno można posypać wcześniej przyprawami). Naczynie zanurzam w garnku z wodą do 3/4 wysokości naczynia z jajkiem i gotuję na małym ogniu, aż jajko zetnie się do pożądanej konsystencji (żółtko powinno być płynne). Przed końcem gotowania na jajko kładę łyżeczkę masła, posypuję szczypiorkiem i zieleniną oraz solą i pieprzem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież