Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
  • mięso z rosołu (ok. 1 kg)
  • 1 marchewka z rosołu
  • 1 surowa cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 suszone grzyby z rosołu lub 1 łyżka grzybowego proszku (suszone zmiksowane grzyby leśne)
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki majeranku
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
wykonanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę smażę na oleju na złoty kolor. Dodaję zmiażdżony czosnek, proszek grzybowy (jeśli go wykorzystuję) i cały czas mieszając smażę przez około minutę. Razem z posiekanym mięsem, pokrojoną marchewką, posiekaną natką pietruszki, grzybami z rosołu (jeśli je mam), majerankiem, majonezem i ketchupem miksuję blenderem (lub mielę maszynką do mięsa). Całość dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Pastę przekładam do słoików i przechowuję w lodówce przez 2-3 dni - można ją również zapasteryzować w zamkniętych słoikach. Podaję do świeżego pieczywa.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież