Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki na ciasto:
  • 25 dag maku
  • 25 dag cukru pudru
  • 8 jajek
  • 1 łyżka miodu
  • olejek migdałowy
  • cukier waniliowy
  • 5 dag bułki tartej

 

Wykonanie:

Cukier ucieram z żółtkami. Dodaję stopniowo zmielony dwukrotnie mak, miód, olejek, cukier waniliowy, bułkę tartą i na końcu ubite białka. Piekę 50 minut w temperaturze 200⁰C.

Składniki na masę:
  • 25 dag masła
  • 2 żółtka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 50 dag jabłek
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 kieliszek wódki

 

Wykonanie:

Jabłka ścieram na tarce. Masło, żółtka, cukier ucieram, dodaję stopniowo jabłka. Na końcu dodaję bułkę tartą i wódkę. Przekładam ciasto dwukrotnie masą. Dekoruję według uznania.

Karolina Salamon
KGW Czechnów

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież