Składniki:
- 1 duży dojrzały banan
- 200 ml mleka kokosowego
- 100 ml ubitej śmietany kremówki
- 50 g cukru pudru
- 2-3 łyżki wiórek kokosowych
Wykonanie:
Banana miksuję z cukrem. Dodaję mleczko kokosowe i śmietanę, a na końcu wiórki kokosowe. Zamrażam - najlepiej w specjalnej maszynce.
Komentarze
urodzinowy, też na bazie czerwonej porzeczki. Włodkowi bardzo smakowało, i lody, i tort.
Pozdrawiam, Krystyna
PS. Będę regularnie zaglądać na Twój ( możemy sobie po imieniu ? )Honorato - blog, i korzystać z niektórych - przepisów, a jeśli pozwolisz, to dzielić się swoimi. Chociaż za " garami " nie przepadam, to z własnej, nieprzymuszonej woli, lubię - po pichcić.
pozdrawiam życząc miłego dnia :))))
PS. Będę regularnie zaglądać na Twój ( możemy sobie po imieniu ? )Honorato - blog, i korzystać z niektórych - przepisów, a jeśli pozwolisz, to dzielić się swoimi. Chociaż za " garami " nie przepadam, to z własnej, nieprzymuszonej woli, lubię - po pichcić.
Pozdrawiam, Krystyna