Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
więcej niż 2 godziny

 

Składniki:
  • 1 kg drobnych cebulek
  • 15 dag soli
  • 2 litry wody

 

Składniki na zalewę:
  • 3 szklanki octu
  • 1 szklanka wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki goździków

 

Wykonanie:

Sól rozpuszczam w wodzie i solanką zalewam obrane cebulki. Odstawiam na 12 godzin. Odcedzam. Przygotowuję świeżą solankę i ponownie zalewam cebulki. Tym razem odstawiam je na 48 godzin. Składniki na zalewę zagotowuję. Studzę. Po dwóch godzinach przecedzam. Cebulki wyjmuję z solanki, płuczę w zimnej wodzie. Układam w słoikach, wlewam zalewę. Do słoika można wsypać kilka ziaren gorczycy. Pasteryzuję przez 20 minut.

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież