Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
pigwówka
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • 2 kg owoców pigwy,
  • 250 g cukru,
  • 1 litra spirytusu 70%

 

Wykonanie:

Dojrzałe owoce myję i kroję w plasterki lub przecieram na tarce o grubych oczkach. Wrzucić pigwę do słoja, zasypać cukrem, dobrze potrząsnąć, zakręcić i odstawić na 2 dni w ciemne miejsce. Od czasu do czasu potrząsać słojem. Po tym czasie zalać zawartość słoja spirytusem, zakręcić i odstawić na kilka tygodni w ciemne miejsce. Potem odsączyć dokładnie nalewkę od owocu, przelać do butelek i odstawić w ciemne miejsce.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież