Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 1 kg dojrzałych owoców czarnego bzu
  • 1 kg jabłek
  • 1 kg cukru
Wykonanie:

Umyte owoce bzu gotuję, aż rozpadną się i puszczą sok. Przecieram je przez sitko oddzielając pestki. Pulpę z powrotem przekładam do garnka i dodaję obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Gotuję na małym ogniu, aż jabłka rozgotują się i połączą w jednolitą masę. Dodaję cukier. Gotuję do czasu aż cukier rozpuści się, a marmolada zgęstnieje. Gorącą przekładam do słoików, zakręcam i odwracam do góry dnem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież