Ogród
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 10133
Lawendowe pola kojarzą się z urokliwym, prowansalskim krajobrazem i jednocześnie leczniczymi właściwościami tej rośliny.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 5464
Podłoże z pieczarkarni jest wykorzystywane przez wielu producentów jako nawóz organiczny, ponieważ jest ono bogate w makro i mikroskładniki pokarmowe, a w szczególności w azot.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 4632
Białe, czarne i czerwone. Nadają się na mrożonki, dżemy, galaretki, soki i wina. Bez nich nie wyobrażamy sobie wielu letnich przysmaków - deserów, naleśników i wypieków. Dlatego warto w przydomowym jagodniku uprawiać porzeczki.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 6534
Małgorzata Niedzielska z Kowalewa (powiat pleszewski) wspólnie z mężem Radosławem od wielu lat zajmuje się produkcją chryzantem pod osłonami. -Na początku mieliśmy chryzantemy cięte, ale teraz uprawiamy tylko chryzantemę wielkokwiatową, czyszczoną. Taką prawdziwą złocistą chryzantemę. Powiem szczerze, że nie wyobrażam sobie jesieni bez tych pięknych kwiatów - opowiada.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 4675
Pasjonaci roślin dążą do tego, aby w ich ogrodach oprócz dobrze znanych, popularnych gatunków pojawiały się rzadko spotykane „perełki”.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 10075
Krystyna Kasołka najbardziej dumna jest z krzewu magnolii, zwanego przez wielu królową ogrodów. - Uwielbiam tę roślinę, za ogromną ilość pięknych i pachnących kwiatów, które zachwycają wszystkich - podkreśla.
- Szczegóły
- Ogród
- Odsłony: 5579
Paulina Janiak z Kalisza wspólnie z mężem Markiem oraz rodzicami Marią i Antonim Bucikiewiczami zajmuje się uprawą kwiatów. - Właściwie nie zamierzałam kontynuować tradycji i wybrałam zawód zupełnie niezwiązany z rodzinną branżą. Jednak z biegiem czasu, pomagając rodzicom coraz bardziej utwierdzałam się, że „obcowanie” z kwiatami sprawia mi ogromną przyjemność, że kocham kwiaty nade wszystko i nie wyobrażam sobie zajmowania się czymś innym - opowiada.