Iście „królewską” ucztę przygotowali kucharze z Pałacu w Pakosławiu na czwartą - ostatnią część warsztatów kulinarnych w Białymkale.
Dariusz Pietrzyk i Piotr Ostrowski, szefowie pałacowej kuchni tym razem zaserwowali łososia w sosie porowym, pstrąga z salsą warzywną, stek z polędwicy wołowej z sosem gorgonzola, polędwiczkę wieprzową w sosie kurkowym oraz roladkę drobiową ze szpinakiem i serem feta. Na deser podali pyszną gruszkę marynowaną w czerwonym winie z dodatkiem serka ricotta. Przy okazji uczestniczki dowiedziały się, jak przygotować rybę i mięso do dalszej obróbki. Z kolei Paweł Stelmach, menadżer gastronomii Pałacu w Pakosławiu, pokazał paniom, jak udekorować stół, by podane dania wyglądały apetycznie.
Kucharze przygotowali również na zakończenie warsztatów „Kobieta wiejska z kuchnią za pan brat” tort ze śmietaną i owocami. Jedna z pań podzieliła się swoimi umiejętnościami kulinarnymi i przygotowała czerninę, którą zaserwowała specjalistom gastronomii.