Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
Składniki:
  • szklanka mleka
  • 10 dag mąki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 10 dag szpinaku
  • łyżeczka cukru
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej
  • sól

 

Wykonanie:

Mąkę, mleko, sól, gałkę i stopione masło ubijam na jednolitą masę. Jajka ucieram z cukrem i zmiksowanym, sparzonym szpinakiem. Łączę z przygotowanym ciastem, dokładnie mieszam. Odstawiam na ok. 10-15 minut. Z ciasta smażę cienkie naleśniki. W wersji na gorąco zawijam w nie pikantny farsz lub grillowane warzywa. Uwielbiam ze smażonymi kurkami i cebulką. W wersji na zimno nadziewam je białym twarożkiem chrzanowymi wędzonym łososiem. Zawsze podaję je z sosami według uznania: czosnkowym, serowym, koperkowym, chrzanowym lub pomidorowym.

Komentarze  


#1 kasia 2015-05-25 21:09
Proste i pyszne ;)!!
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież