Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na ciasto:
  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 1,5 szklanki oleju
  • 5 jajek
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 450 g szpinaku mrożonego

Składniki na masę:
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 3 śmietan fixy
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 galaretka agrestowa
  • owoc granatu

Wykonanie:

Jajka ubijam z cukrem, dodaję olej, mąkę z proszkiem i cały czas miksując dodaję zmiksowany szpinak. Piekę około 1 godziny w 180 stopniach. Do ubitej śmietany dodaję śmietan fix i tężejącą galaretką agrestową. Upieczony i wystudzony biszkopt kroję na pół. Jedną część smaruję masą śmietanową. Drugą połowę ciasta kruszę i posypuję nim śmietanę. Wierzch posypuję pestkami granatu lub układam ciasteczka w kształcie grzybków.

Grażyna Fengler
KGW Nowy Sielec

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież