Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 200 g makaronu
  • 250 g serka topionego
  • około 1,5 litra bulionu
  • 300 g szpinaku mrożonego
  • 100 g pora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • natka zielonej pietruszki
  • sól, pieprz

 

Wykonanie:

Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam i odstawiam. W tym samym czasie na patelni rozpuszczam masło, dodaję pokrojony por. Po podsmażeniu dodaję rozmrożony szpinak i przeciśnięte przez praskę obrane ząbki czosnku. Doprawiam solą i pieprzem. Smażę co najmniej 20 minut. Przekładam całość do garnka i zalewam bulionem. Całość zagotowuje. Dodaję serki i miksuję blenderem. Doprawiam do smaku. Rozlewam na talerze, dodaję ugotowany makaron i posypuję posiekaną pietruszką.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież