Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3774
Na przełomie sierpnia i września dojrzewa czarny bez, zwany również dzikim bzem lub hyćką.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 109224
Jak przygotować elastyczne ciasto na pierogi, by po ugotowaniu były one miękkie i bardzo smaczne?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5250
Żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych.
Jeżeli planujecie w najbliższym czasie wesele podpowiadam dziś, czym bardzo smacznym i wyjątkowym możecie zaskoczyć Waszych gości. Moja propozycja to stół z regionalnym jedzeniem. Jeżeli na naszym przyjęciu znajdą się goście innych narodowości, taki stół może być znakomitą promocją naszej tradycyjnej polskiej kuchni. Również, jeżeli nasi goście pochodzą z różnych regionów kraju, damy im możliwość skosztowania potraw kuchni regionalnej.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4761
Do jedzenia ryb namawiają specjaliści - z dietetykami na czele. Póki co statystyczny Polak zjada ich zaledwie 12 kilogramów, gdzie mieszkaniec Unii Europejskiej - 21 kilogramów.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4031
Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe. Jednak coraz więcej osób przekonuje się, że winogrona są ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5614
Lato to okres, kiedy zawiesiste i gęste zupy zastępujemy lekkimi, często chłodnymi, a nawet zimnymi.