Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2 osoby
do 30 minut

składniki:

  • pęczek rzodkiewki na osobę
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz, ulubione zioła
  • 1 główka czosnku (opcjonalnie)
  • natka pietruszki

wykonanie:

Rzodkiewki myję, osuszam ręcznikiem papierowym, pozbawiam ogonków i miejsc, z których wyrastają liście. Kroję na pół lub ćwiartki. Cebulkę kroję w piórka. Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam rzodkiewki i cebulkę oraz główkę czosnku przekrojoną w poprzek. Smażę całość około 10-12 minut, co jakiś czas mieszając, do momentu aż rzodkiewki zmienią kolor na delikatniejszy, zrobią się błyszczące i przezroczyste. Na koniec dodaję pokrojony szczypiorek, solę i pieprzę. Posypuję natką pietruszki.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież