Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2673
Kiedy nie można zaprosić partnera lub partnerkę na kolację do restauracji, można zorganizować przemiły wieczór z ukochaną osobą w domowym zaciszu.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6591
W tropikalnej Azji uprawia się go od ponad 3.000 lat. Jest jedną z tych roślin, bez których wiele narodów nie wyobraża sobie życia. Dla każdego Azjaty imbir to podstawowy dodatek do potraw i bardzo skuteczne lekarstwo. W polskiej kuchni, w sproszkowanej postaci, dodaje smaku flakom, pasztetowi z zająca i piernikowi.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 7729
Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 662
Pogoda za oknem nie rozpieszcza. Wszechogarniający ziąb zaczyna nam dawać się we znaki. Dlatego zwłaszcza zmarzluchy nie odmówią pełnej smaku, rozgrzewającej herbaty, która umili powrót do domu, zaszycie się w kącie z książką czy długie pogaduchy z przyjaciółmi.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4734
Sezon na maliny w pełni i jest ku temu okazja, żeby wykorzystać ich właściwości odżywcze i zdrowotne. Owoce te warto jeść świeże. Są doskonałą bazą do przygotowania pysznych deserów. Z malin robi się doskonałe leguminy, kremy, musy i galaretki. Najpopularniejszym przetworem z tych owoców jest sok oraz dżemy i przeciery.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4978
Na ogół uważany jest za chwast, a tak naprawdę to roślina o bardzo cennych właściwościach.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5765
Wysiewana na odwróconych doniczkach, owiniętych watą czy talerzach wyłożonych watą, wykorzystywana jest do dekoracji stołu w okresie Świąt Wielkanocnych i najczęściej w tym okresie jest spożywana.