Ja tu byłam
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 7922
To kulinarna uczta, gdzie głównym składnikiem była chyba najbardziej znana w Polsce kiełbasa.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 4279
Kilkadziesiąt naleśników na słodko i ostro serwowano podczas Naleśnikowej Biby w Chojnie, zorganizowanej przez Stowarzyszenie KGW „Chojnianki”.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 3999
Jak przygotować i podać szparagi - zastawialiśmy się wspólnie z uczestnikami specjalnego seminarium.
Czternaście kół i stowarzyszeń z powiatów: pleszewskiego, jarocińskiego, ostrzeszowskiego i krotoszyńskiego wzięło udział w VI Konkursie Kulinarnym „Nasze Dziedzictwo Kulinarne - Smaki Regionów Południowej Wielkopolski”, który odbył się w Dobrzycy.
Babski Sejmik, który odbył się w ubiegły piątek (5 czerwca) w hotelu Maria w Dędnie (powiat rawicki), był możliwością przedstawienia przez kobiety z południowej Wielkopolski swoich pasji. Wśród nich nie mogło zabraknąć Honoraty Dmyterko.
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 4042
Targ Śniadaniowy to połączenie zakupów od najlepszych dostawców z piknikiem na trawie.
"Cygańskie ścieżki", "Tęczowa mozaika", "Kora dębu" i "Ciasto z sucharami" to tylko niektóre z ciast przygotowanych przez panie z jutrosińskich kół gospodyń wiejskich.