Ja tu byłam
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 2949
Włoską ucztę swoim gościom zaserwował Marcin Olzacki w swojej jutrosińskiej restauracji.
Wypieki, zupy, desery, konfitury, pasty, sałatki, dżemy i kompoty prezentowano na stołach pakosławskich kół gospodyń wiejskich podczas wystawy „Smaki jesieni”, która odbyła się w Osieku (powiat rawicki).
- Szczegóły
- Ja tu byłam
- Odsłony: 3085
Zdrowy konkurs kulinarny „Zielono i Lokalnie” zorganizowano podczas Letniego Festiwalu Familijnego Smaków i Rękodzieła Wielkopolski w pałacu w Pakosławiu.
Jak przygotować rodzinną uroczystość można było się dowiedzieć odwiedzając restaurację Villa Aurora w Gołaszynie.
Pałac Pakosław jest obiektem głęboko zanurzonym w lokalnej tradycji. Każdy jego zakamarek - każda urokliwa „zmarszczka” tego miejsca - wiąże się z historią.
Żurek, faszerowane jajka, pieczenie, nadziewane mięsiwa, sałatki, galarety, babki i babeczki oraz mazurki królowały na stołach podczas drugiej edycji „Wielkopolskiej Wielkanocy” w restauracji Villa Aurora w Gołaszynie.
Śniadanie jest nie tylko ważne dla naszego zdrowia, lecz także dobrego samopoczucia. A jeszcze jeśli jest typowo polskie, to cóż chcieć więcej.